Нало Колор – функціональні фіброузні оболонки, які в процесі термообробки передають колір з внутрішньої сторони фиброуза на м'ясний продукт.
УНІКАЛЬНИЙ ПРОДУКТ НА РИНКУ УКРАЇНИ - ФІБРОУЗНІ ОБОЛОНКИ З ЕФЕКТОМ ПЕРЕДАВАННЯ КОЛЬОРУ, СМАКУ ТА АРОМАТУ
Область застосування
- Для виробництва варених шинок з свинячого і пташиного м'яса, а також для варених ковбас.
- Переваги оболонок НалоКолор:
- кольорове просочення оболонки надає продукту природний відтінок при збереженні його високої якості
- скорочується час технологічного процесу виробництва
- незмінна стабільність калібру
- можливість використання при виробництві пресованих виробів будь-якої форми.
Форми поставки
- гофровані гусениці
- можливі діаметри 80-165 мм
- можливі 5 кольорів
Типи оболонок НалоКолор
Оболонки Нало Колор в залежності від перенесення кольорів:
- Тип СВ 1 - відтінок, який вказує на легкий і м'який смак
- Тип СВ 3 - відтінок, що надає краям продукту злегка підсмажений вигляд
- Тип СВ 5 - відтінок, що надає краям злегка копчений вигляд
- Тип СВ 7 - насичений коричневий відтінок, що надає краям сильно копчений вигляд
Рекомендації щодо застосування
До початку використання ковбасну оболонку НалоКолор потрібно зберігати в закритому пакеті без доступу вологи.
Замочування |
Не замочувати! |
Наповнення |
Гусеницю відкрити, розтиснувши кольоровий зажим з одного боку. Набивати щільно без повітряних кишень до рекомендованого діаметру наповнення. |
Кліпсування |
Накласти кліпсу за допомогою кліпсатора, стежити за правильним діаметром цівки. Розмір цівки повинен бути трохи меншим за внутрішній діаметр отвору в оболонці. |
Термообробка |
При варінні ковбаса повинна лежати. Рекомендована програма термообробки: приблизно 1/3 процесу на початку повинна проходити в сухих умовах (відносна вологість повітря 0%).
|
Маркування |
Ковбаси після варіння охолоджують як зазвичай душуванням до необхідної температури всередині батону (<25°С). Можливе використання економного режиму – інтервальна обробка водою, що підвищує ефективність процесу за рахунок економії води. Після охолодження оброблені м’ясні вироби повинні бути негайно перенесені в холодильну камеру. |
Умови зберігання |
Зберігати Нано Колор в оригінальній упаковці в прохолодному і сухому приміщенні, берегти від холоду. Не допускати впливу температур нижче 0°С. |
Рекомендована програма термообробки
|
Час, хвилин |
Температура, °С |
Відносна вологість повітря, % |
Внутрішня температура, °С |
1/3 програми термообробки |
90 |
80-82 |
0 |
- |
2/3 програми термообробки |
близько 210 |
- |
45-50 |
70-72 |
Умови зберігання
Увага! Для запобігання передчасного псування оболонки наполегливо рекомендуємо дотримуватись наступних умов зберігання:
- Зберігати в оригінальній упаковці в сухому прохолодному місці при температурі не нижче 0°С.
- Після розкриття картонної упаковки герметичність порушується! Щоб запобігти псуванню та висиханню оболонки, слід забезпечити герметичне пакування залишку невикористаної оболонки з упаковки.
- Мінімізація взаємодії гофрованої оболонки з оточуючим середовищем – запорука збереження якості оболонки.
- При дотриманні цих умов строк зберігання гарантується протягом 3-х місяців.